Димо Стоянов загуби битката с COVID-19

По-рано колегите на вокалиста на P.I.F. призоваха за даряване на кръвна плазма

21 декември 2020
social
Снимка от facebook

Вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов почина. Той беше настанен в столична болница в тежко състояние след заразяване с коронавирус и на 9-и декември в страницата на музикантите във Facebook беше публикуван призив за даряване на кръвна плазма, съобщава "Монитор", като се позовава на негови близки. Дарител беше намерен, но за съжаление певецът е загубил битката с инфекцията. 

Димо Стоянов и Иван Велков създават P.I.F. през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. 

Албумът им “Pictures In Frames” е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период - Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата.

През 2006 г. се появява и албумът “Passion In Fact”. Четвъртият им албум се казва „P.I.F.4“ и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров. 

През 2015-а издават петия си албум „P.I.F.5“. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

Новини