The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Джо Байдън обеща да бъде “президент на всички американци”
Джо Байдън обеща да бъде “президент на всички американци”
Снимка: twitter.com/JoeBiden
Джо Байдън обеща да бъде “президент на всички американци” Неделя, 08.11.2020 г., 08:10 ч. Първата му работа ще бъде още в понеделник да подбере научни съветници и експерти, които да оглавят кампанията срещу коронавируса

Джо Байдън се обяви тази нощ за победител на президентските избори в САЩ, предадоха световните агенции.

В първото си публично изявление, след като бе съобщено, че е набрал над необходимия брой електорални гласове, демократът, каза, че народът е осигурил на него и подгласничката му Камала Харис явна и убедителна победа. В реч пред поддръжници в Уилмингтън, щата Делавър, бъдещият обитател на Белия дом обеща, че като президент ще се стреми да обедини американското общество.

Байдън съобщи още, че първата му работа като избран президент ще бъде още в понеделник да подбере научни съветници и експерти, които да оглавят кампанията срещу коронавируса. Той се зарече да не жали сили, за да постигне обрат в пандемията в САЩ.

Преди да стане кандидат за президент на Демократическата партия, Байдън е бил вицепрезидент при бившия президент Барак Обама. Той е и най-дългогодишният сенатор на Делауеър.

Настоящият президент Доналд Тръмп още не се е признал за победен на изборите и негови представители са внесли съдебни искове за предполагаеми нарушения и измами в преброяването на гласовете в няколко щата.

Коментари