Джоди Комър се борила с костюмите в продукцията „Последният дуел“

28-годишната актриса играе Маргьорит де Каруж в историческата епопея на сър Ридли Скот

14 октомври 2021
social
Снимка от youtube screenshot

Джоди Комър се борила с костюмите в продукцията „Последният дуел“. 28-годишната актриса играе Маргьорит де Каруж в историческата епопея на сър Ридли Скот, в която също участват Мат Деймън, Бен Афлек и Адам Драйвър, но признава, че по отношение на костюмите това е кошмар, тъй като филмът е поставен в 14 век във Франция. Джоди каза: „Когато сниматеи трябва да отидете до тоалетната и имате 17 слоя дрехи е малко уморително. Но като цяло беше невероятно."

Звездата също трябвало да се бори с неудобните обувки, докато работи по филма.

Джоди каза: "Имах чифт дървено сабо. Не мисля, че някога сте виждали такива. Ридли харесва звука, който издават на калдъръма."

Филмът е базиран на едноименната книга на Ерик Джагер и разказва историята на Маргьорит дьо Каруж, френска благородница, изнасилена от приятеля на съпруга си в края на 1300 -те.

Обвиняемият рицар Жак Льо Гри (Адам Драйвър) отрича престъплението, така че съпругът на Маргьорит Жан де Каруж (Мат Деймън) го предизвиква на дуел до смърт, за да определи дали е виновен или не. Това е последният дуел, който е санкциониран по закон във Франция и Маргьорит ще бъде изгорена на клада като наказание за невярно обвинение, ако съпругът й загуби.

Джоди обясни, че има удоволствието да даде глас на човек, който често е пренебрегван от историята.

 

Новини