Документален филм за последните концерти на Elton John

Продукцията ще ни върне и към годините, които го направиха легенда

20 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Elton John е поредната музикална звезда, чиято кариера ще бъде обект на документален филм. Продукцията “Сбогом, Yellow Brick Road: Последните шоута на Elton John и годините, които го превърнаха в легенда” се концентрира върху прощалното турне на британския музикант, но обръща и поглед назад към първите пет години на кариерата му, между 1970 и 1975 г. 

Лентата ще включва невиждани до момента видеа от концертите му през последните 50 години, както и интервюта и лични семейни архиви. Режисьори на филма ще бъдат R.J. Cutler, който направи и документалния филм за Billie Eilish, и съпругът на Elton John, David Furnish. 

Правата за разпространение на филма са придобити от Disney Original Documentary и Disney+. Продукцията ще дебютира на кинофестивали, след което ще бъде показана в избрани киносалони, преди да стане достъпна в стрийминг услугата.  

Проектът следва биографичния филм “Рокетмен” от 2019 г., в който ролята на Elton John изпълни Taron Egerton. 

75-годишният музикант ще приключи последното си турне в Северна Америка през ноември с три концерта в Лос Анджелис, а кадри от тях ще намерят място в документалния филм. Прощалната му обиколка ще завърши в Европа през юли 2023 г.

 

Новини