Излъчват на живо последния концерт на Elton John в САЩ

Британската легенда ще пее за последно пред американските си фенове през ноември

12 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Последният концерт на Elton John в САЩ ще бъде стриймван на живо в платформата Disney+.

Американската част от мащабното прощално турне на британската легенда, “Farewell Yellow Brick Road”, ще завърши на стадиона “Dodger” в Лос Анджелис на 20-и ноември и шоуто ще бъде достъпно за гледане на живо в услугата на студиото Disney.  

Още през май беше съобщено, че животът и кариерата на музиканта ще бъдат проследени в документална продукция по същата платформа. “Сбогом Yellow Brick Road: Последните изпълнения на Elton John и годините, които създадоха неговата легенда” ще включва непоказвани архивни кадри и нови интервюта. 

Премиерата ще съвпадне с финала на северноамериканската музикална обиколка на 75-годишния сър John на стадиона “Dodger”, където той прави две шоута през 1975 г. Тогава той изпълнява “Philadelphia Freedom” в дует с тенисистката Billie Jean King.

Изпълнителният директор на Disney, Bob Chapek припомни, че Elton John от години е част от семейството на компанията, още откакто през 1994 г. участва в саундтрака на класическата анимация “Цар Лъв”. 

Финалът в САЩ обаче, не край за турнето на Elton John. Неговата прощална обиколка ще продължи и през по-голямата част от следващата година в Австралия, Нова Зеландия и Европа. Засега последният обявен концерт в графика е на 8 юли 2023 г. в Стокхолм. 

 

Новини