Документална поредица ще разкаже историята на Bon Jovi

23 януари 2024
Jon Bon Jovi
Снимка от БГНЕС

Bon Jovi празнуват 40 години като една от най-успешните рок банди в света. По този повод историята на бандата ще бъде обект на документалната поредица от 4 части "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story". Премиерата ще бъде в една от стрийминг платформите на 26-и април. 

Начело на продукцията като режисьор и продуцент е Gotham Chopra. В проекта участват всички бивши и настоящи членове на групата. Поредицата ще проследи възхода на Bon Jovi от клубовете в Ню Джърси до превръщането им в световни звезди с турнета по стадиони. Ще бъдат показани добрите и лошите моменти от историята на групата, включително напускането на основателите: покойния басист Alec John Such и китариста Richie Sambora.

Bon Jovi бяха въведени в Залата на славата на рокендрола през 2018 г. Имат 11 албума в Топ 10 на Billboard 200, включително изкачилите се до първото място "Slippery When Wet", "New Jersey", "Lost Highway" и "This House is Not for Sale". Техните сингли “You Give Love a Bad Name”, “Livin’ on a Prayer”, “Bad Medicine” и “I’ll Be There for You” са оглавявали Billboard Hot 100. 

В предстоящия документален филм ще бъде показана и филантропската дейност на фронтмена Jon Bon Jovi с неговата фондация, която се бори с бедността, глада и липсата на подслон за нуждаещите се, както и с общинските кухни JBJ Soul Kitchen, които се намират на четири локации в Ню Джърси.

Chopra е работил по програми за известни атлети като Tom Brady, Kobe Bryant, Lebron James и Simone Biles. 

Bon Jovi ще стартират празненствата за своята 40-годишнина на 2-ри февруари, когато ще бъдат почетени на ежегодната вечеря на благотворителната фондация MusiCares, която ще се състои два дни преди наградите "Грами".

Новини