Dolly Parton "гонила като ученичка" Mick Jagger

03 юли 2023
Dolly Parton
Снимка от YouTube screenshot

След като беше въведена в Залата на славата на рокендрола кънтри звездата Dolly Parton се зарече, че ще запише рок албум. Певицата вече усилено работи по проекта си "Rockstar", който ще излезе през ноември, и досега е привлякла за участие няколко легенди на рок музиката - Paul McCartney и Ringo Starr от Beatles участват във версията на Dolly на класиката "Let it Be", а в записите са се включили също Stevie Nicks, Elton John и Sting. 

Един музикант обаче ѝ се "изплъзнал" - фронтменът на Rolling Stones, Mick Jagger.

Parton разказа в интервю, че в предстоящия запис са подбрани песни, любими на нейния съпруг от 57 години, Carl Dean. Той особено силно се надявал тя да може да работи с Jagger, затова тя поканила колегата си да изпеят заедно хита на неговата група "(I Can't Get No) Satisfaction". Mick обаче настоял двамата да направят чисто нова песен, но заради натоварения му график се наложило Dolly да го "гони като ученичка", докато накрая пропуснали шанса си. Затова тя записала парчето с Pink и Brandi Carlile.

“Търсихме подходящата песен, докато той работеше по албум в Лос Анджелис, после имаше ангажименти в Нашвил, но аз все го изпусках. Бягах след него като ученичка". 

В интервюто Dolly призна също, че не харесва изкуствения интелект и не иска да остави душата си на Земята, когато "напусне" планетата. 

77-годишната кънтри икона заяви, че няма намерение да последва примера на ABBA и не желае след нейната кончина изкуствен интелект да я превърне в дигитален аватар, който да прави концерти вместо нея.

Новини