Dolly Parton постави личен рекорд в американската класация за албуми

28 ноември 2023
Dolly Parton
Снимка от YouTube screenshot

77-годишната Dolly Parton има зад гърба си 56-годишна кариера и 49 албума, а сега добави ново постижение в биографията си. Албумът на кънтри легендата "Rockstar" дебютира под номер 3 в Billboard 200 - най-високата позиция на певицата в американската класация до момента. 

“Това е голяма емоция!”, каза Parton в изявление. "Дължа благодарност на феновете, които винаги са били до мен. Тяхната подкрепа направи това постижение възможно. Искам да благодаря и на моя продуцент Kent Wells, и на всички прекрасни артисти, музиканти и музикални инженери, които допринесоха с таланта си за този проект". 

Parton издаде "Rockstar" на 17-и ноември. В него участват звезди като Stevie Nicks, Chris Stapleton, Miley Cyrus, Elton John и Joan Jett. Това е първият албум на кънтри звездата, който влиза в топ 10 на класацията на Billboard от 2014 г. 

Освен оригинала на албума певицата издаде и разширена версия, в която са добавени две песни - вариант на “Jolene” с участието на италианската рок група Måneskin и кавър на “Two Tickets to Paradise” на Eddie Money. 

 

 

Новини