Dua Lipa ще бъде сред домакините на Мет Гала 2023

Бляскавото модно събитие ще почете покойния Karl Lagerfeld

19 януари 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Певицата Dua Lipa и тенис легендата Roger Federer са сред домакините на тазгодишното издание на бала Мет Гала, който ще се проведе на 1-и май. 

Бляскавото събитие този път ще почете творчеството на легендата на модния бизнес Karl Lagerfeld, който почина през 2019 г. В продължение на десетилетия той е сред топ дизайнерите в света и оглавява най-големите модни къщи, включително Chanel, Fendi, Balmain и Chloe, както и свой собствен лейбъл. 

Дефилето на знаменитостите се провежда в подкрепа на музея на изкуствата “Метрополитън” и е съпроводено с изложба на костюми, която тази година ще представи 150 дизайна на Lagerfeld, както и скици на негови модели под мотото "Karl Lagerfeld: Линия на красотата”. 

Съставът на домакините тази година допълват актрисите Penelope Cruz и Michaela Coel, които ще се присъединят към организаторката на шоуто , главната редакторка на сп. Vogue, Anna Wintour. 

Гала вечерта се провежда за първи път през 1948 г. и в продължение на десетилетия беше събитие, запазено за висшето общество на Ню Йорк.”Върховната жрица на модата” Wintour поема организацията на шоуто през 1995 г. и трансформира партито в модно ревю за богатите и известните. 

Новини