Две от песните в новия албум на Rolling Stones са записани с Charlie Watts

07 септември 2023
Rolling Stones
Снимка от Animato Music / UMG

Rolling Stones разкриха, че предстоящият им албум „Hackney Diamonds“ ще включва две песни, които са записали с барабаниста Charlie Watts. 

В разговор на живо в Лондон с телевизионния водещ Jimmy Fallon музикантите представиха 24-ия запис в дискографията си и направиха официална премиера на първия сингъл от него, "Angry".

„Откакто Charlie го няма, разбира се е различно. Искам да кажа, той е номер четири. Неговата жена е там горе… Разбира се, че липсва. Невероятно“, каза Keith Richards, говорейки за промяната в динамиката след смъртта на Watts през август 2021 г. „Но благодарение на Charlie Watts имаме и Steve Jordan, който беше препоръката на Charlie, ако нещо му се случи. [Той ни каза] „Steve Jordan е вашият човек“.

На въпрос на Fallon дали албумът ще включва принос на Watts или не, фронтменът Mick Jagger разкри, че докато по-голямата част от списъка с песни е написан в края на 2022 г., две от песните са записани през 2019 г. и включват покойния им колега.

„В албума има 12 песни и повечето от тях са с участието на Steve, но има и две песни, които записахме през 2019 г. с Charlie“, каза той.

Ronnie Wood добави, че двете песни се появяват една след друга по средата на албума. Заглавията са „Live By The Sword“ и „Mess It Up“.

Рок ветераните също така обявиха, че една от новите песни включва и бившия член Bill Wyman.

Триото потвърди, че „Hackney Diamonds“ е записван на различни места - в студиа в Лос Анджелис, Лондон, на Бахамите и в Ню Йорк. Премиерата му е насрочена за 20-и октомври. Това ще бъде първият албум на групата с оригинално съдържание от 18 г. Последният им запис с нови песни беше "A Bigger Bang" от 2005 г.

Новият сингъл „Angry“ беше представен с видео, в което участва звездата от сериала "Еуфория" Sydney Sweeney.

Новини