Дъжд и слънце през следващите дни

В началото на следващата седмица ще остане сравнително хладно, над по-голямата част от страната със значителна облачност.

01 май 2022
social
Снимка от unsplash.com

В началото на следващата седмица ще остане сравнително хладно, над по-голямата част от страната със значителна облачност, в понеделник - предимно висока и средна, която до вечерта от югозапад ще се увеличи и вплътни.

Вятърът от изток временно ще се усили. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в отделни котловинни полета са възможни слаби слани, а преобладаващите максимални - между 17° и 22°. Вечерта и през нощта срещу вторник от югозапад ще започнат и превалявания от дъжд.

Във вторник вятърът ще отслабне. На много места, повече в западната половина от страната, ще вали дъжд, в планините над 1500 метра валежите ще са от сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще останат под 20°.

В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Вятърът временно ще е от северозапад - слаб, в Източна България до умерен. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места и с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно.

В четвъртък и петък вятърът ще е югоизточен, първия ден - слаб, втория - до умерен. Ще се затопли още и максималните температури в четвъртък ще са предимно между 22° и 27°, по Черноморието - по-ниски. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания, придружени с гръмотевици.

В събота ще остане неустойчиво, с повишена вероятност за превалявания на повече места, главно в Западна България и Родопската област. Дневните температури слабо ще се понижат.

Новини