Ето какво време ни очаква през следващите дни

През почивните дни ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България

10 декември 2020
social
Снимка от pexels.com

През почивните дни ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България. Ще преобладава облачно време.

Валежите ще са на много места в страната, ще са предимно от дъжд, по-голяма е вероятността да са значителни в Централна и в Източна България; в планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг.

Вятърът в Източна България ще е умерен, от южната четвърт, в началото на следващата седмица - от изток-североизток; в Западна България временно ще бъде от запад-северозапад, предимно слаб.

В понеделник все още ще има валежи от дъжд, остава и с повишена вероятност за значителни количества. Дневните температури ще са малко по-ниски от предишните дни.

Във вторник от запад на изток валежите ще спрат, главно в планинските райони в западната половина от страната, облачността ще се разкъса до слънчево.

В сряда и четвъртък на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават ниски; в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево; там ще се затопли. Минималните температури ще се понижат.

Новини