Ed Sheeran е най-слушаният британски изпълнител

Британецът оглавява списъка за четвърти път

22 юни 2020
social
Снимка от facebook

Ed Sheeran е най-слушаният изпълнител на 2019 г. Миналата година албумът на певеца "No.6 Collaborations Project" оглави класациите в САЩ и Великобритания. Той за четвърти път оглавява списъка с десетте най-слушани музиканти, изготвян от организацията, издаваща музикални лицензи във Великобритания. Sheeran изпревари Calvin Harris и Sam Smith, които останаха съответно на второ и трето място.

Най-слушаната песен за миналата година е хитът на Harris и Rag'n' Bone Man "Giant".

Колаборацията на Еd с Justin Bieber "I Don't Care" достигна четвърто място, докато Sam и певицата от вече разпадналата се група Fifth Harmony Normani с песента "Dancing with a Stranger" се наредиха трети. Втората позиция заемат Мark Ronson и Miley Cyrus с техния хит "Nothing Breaks Like a Heart".

Според изпълнителния директор на организацията PPL, Peter Leathem, британската музика е била особено популярна миналата година. Ed Sheeran запазва интереса на публиката, докато млади изпълнители като Tom Walker и Mabel изграждат позиции в музикалния бизнес.

Най-новото постижение на британеца идва след като той оглави списъка на "Sunday Times" за най-богатите млади музиканти за втори път. Състоянието на 29-годишния Sheeran, който в момента си е взел почивка от музикалната сцена, се е увеличило с 40 милиона паунда през миналата година и е достигнало 200 милиона. Така той остава най-богатият музикант на възраст до 30 години във Великобритания.

От март 2017 г. Ed е направил над 250 концерта пред повече от 7 милиона фенове по света, а турнето му "Divide" стана най-посещаваното и най-печелившото за всички времена.

 

Новини