Ed Sheeran и Camila Cabello ще пеят за Украйна

Двучасовият концерт ще бъде на 29-и март

21 март 2022
social
Снимка от БТА

Ed Sheeran и Camila Cabello ще пеят за Украйна. Британската мегазвезда и американската певица с кубински корени ще бъдат сред изпълнителите на сцената на благотворителния “Концерт за Украйна”, който се организира от британска телевизия в партньорство с различни хуманитарни организации. Събитието ще се състои следващата седмица в Бирмингам. 

Освен двете актуални звезди в концерта ще участват също Еmeli Sandé, Gregory Porter и Snow Patrol. Очаква се в следващите дни да бъдат обявени още изпълнители.

Двучасовият концерт ще бъде на 29-и март и ще събира дарения за хуманитарна помощ за Украйна. Освен това всички приходи от излъчването на шоуто, включително от спонсорство и реклама, които се очаква да бъдат поне 3 милина паунда, също ще бъдат предоставени на фонда в подкрепа на страната. 

Camila Cabello заяви: “Сърцето ми се къса от мъка за хората на Украйна. Украинските бежанци се присъединяват към милионите други хора по света, които са били принудени да напуснат домовете си, а всички ние имаме дълг към тях. Една от най-големите нужди в момента е да съберем средства за организациите, които помагат на тези общности, затова фокусираме усилията си да го наравим, възможно най-бързо”. 

Emeli Sandé добави: “Ще пея в опит да помогна на всеки човек, принуден на напусне дома си и в знак на съпричастност с тези, които са подложени на расова дискриминация дори във време на хуманитарна криза. На никого не бива да се отказва достъп до помощ, нито да премине граница в търсене на спасение, затова съм благодарна за възможността да подкрепя тази инициатива в помощ на хората, чиито животи са засегнати от конфликта”. 

Наскоро музиканти като Arcade Fire, Patti Smith и Franz Ferdinand пяха на концерти за Украйна. The Cure стартираха продажба на тениска от колекцията на бандата с благотворителна цел, а Massive Attack обявиха плановете си да продават свои творби, за да помогнат на жертвите от руското нахлуване в Украйна.

 

Новини