Ed Sheeran издаде своя разголващ душата нов албум "-"

05 май 2023
Ed Sheeran
Снимка от Annie Leibovitz - ASYLUM/ATLANTIC

Ed Sheeran издаде своя разголващ душата нов албум "-" ("Subtract"). Колекцията представя един от най-популярните изпълнители на планетата в неговия най-уязвим и искрен вид. 

Преди издаването на албума, Ed пусна две песни – сърцераздирателната "Eyes Closed", която му спечели неговия 14-ти сингъл #1 в Обединеното кралство, и "Boat".

За работата по "-" Sheeran си партнира с Aaron Dessner (The National), след като двамата се запонават чрез общата им приятелка Taylor Swift. Ed и Aaron влизат в студиото през февруари миналата година и за месец създават над 30 песни. 14 от тях са избрани за албума. 

На 10-ти май Ed ще постави началото на втория сезон на Apple Music Live. В интимното изпълнение на живо той ще представи "-" за първи път заедно с група от 12 души, включително Aaron Dessner. Феновете в цял свят могат да стриймват изпълнението на 10-ти май както в Apple Music, така и на Apple TV+. 

Заедно с издаването на "-" Ed ще направи и премиера на клипове към всички песни от него. Феновете ще могат да отидат на "After Party" в YouTube, където той ще представи ексклузивно акустично изпълнение на "Eyes Closed".

Ed Sheeran стана хит на британската музикална сцена през 2011 г. с дебютния си албум "+" и затвърди успеха си "x", "÷", "No.6 Collaborations Project" и "=" – каталог, който го превърна в един от най-успешните изпълнители на 21-ви век.

Ето и съдържанието на "Subtract":
1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. Sycamore
13. No Strings
14. The Hills of Aberfeldy

Новини