Ed Sheeran няма интерес да бъде хедлайнер на Супербоул

17 август 2023
Ed Sheeran
Снимка от БГНЕС

Шоуто в полувремето на Супербоул е важен момент в кариерата, за който много музиканти мечтаят. Ed Sheeran обаче няма интерес да бъде хедлайнер на популярното музикално събитие в полувремето на финала по американски футбол. 

В интервю за SiriusXM преди концерта си в New York британският хитмейкър каза пред Andy Cohen, че би се присъединил като гост към шоуто на друга звезда, но самият той няма амбициите да бъде водеща фигура.  

“Не мисля, че някой иска да ме види на Супербоул... Мисля, че това е американско нещо. Аз нямам този блясък и енергия", казва той, като изтъква изпълненията на големи звезди като Prince, Michael Jackson, Katy Perry, Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna и The Weeknd. 

“Всички тези невероятни изпълнители, аз просто не съм като тях. Няма да има танцьори на сцената. Няма да има фойерверки и подобни. Това просто не е за мен", обяснява певецът и добавя, че едва ли неговата изява ще бъде достатъчно интересна на американската публика. Може би има смисъл в думите му, защото в повечето случаи неговите изпълнения са по-статични, а той често е сам на сцената на разпродадените си концерти в зали и стадиони, където пее пред десетки хиляди фенове.   

Sheeran обаче би искал да може да каже, че е пял на Супербоул. Той вижда възможност за това ако се включи като гост в мини концерта на някой друг. По думите му са се водили разговори да участва в шоуто на Coldplay, които също са британци, през 2016 г. с изпълнение на “Thinking Out Loud”. Тогава като гости на сцената излязоха Beyoncé и Bruno Mars и според критиците са засенчили с присъствието си Coldplay.

Една добра възможност за Ed да участва в Супербоул като гост изпълнител ще бъде ако някога (или вероятно когато) Тaylor Swift реши да бъде хедлайнер. Както е известно, двамата са много добри приятели. В тази връзка в интервюто Sheeran информира, че с певицата още не са презаписали дуета си “End Game” за новия ѝ албум "Reputation (Taylor’s Version)". Британският музикант обаче каза, че се надява да намери време да отиде на един от нейните концерти в Обединеното кралство следващата година. 

Подобно на приятелката си и Sheeran е ангажиран с турне тази година - "Mathematics". По-рано през годината той завърши серията си албуми с математически заглавия с последния "Subtract". Планът за албума бил начертан още преди 10 години, но серия трагични събития в живота на изпълнителя през последната година го накарал да промени посоката и да създаде песни за любовта, живота и страданието. Първо той загуби най-добрия си приятел Jamal Edwards, който почина през 2021 г. Почти по същото време съпругата му, която тогава беше бременна с второто им дете, беше диагностицирана с раково заболяване.

Sheeran обаче смята да издаде песните, които са били предвидени първоначално за последния "математически" албум. "Това е албум за есента", обясни той и уточни, че колекцията няма да излезе през октомври, но все пак ще е скоро.

Новини