Ed Sheeran пусна юбилейно издание на албума "x" с 9 бонус песни

21 юни 2024
Ed Sheeran
Снимка от Орфей Мюзик/Warner Music Group

Ed Sheeran пусна юбилейно издание на албума "x" по повод 10 години от издаването на оригинала. Освен в обичайните формати, колекцията се появява и на новия по-екологичен формат EcoRecord.

Вторият албум на Sheeran излиза през 2014 г. и се превръща в катализатор за възхода на музикалната му кариера. Световните му продажби до момента надхвърлят 22 милиона копия. Именно от този запис са хитовете “Don’t”, “Sing”, “Photograph” и “Thinking Out Loud”. 

Освен песните от оригинала, новото юбилейно издание включва 9 бонус парчета в различните формати, като до момента те не са издавани на винил. Сред тях са "I See Fire" и "All of the Stars", които Sheeran записва за саундтрака на филмите съответно "Хобит: Пущинакът на Смог" и "Вината в нашите звезди". 

Миналия месец Ed отпразнува годишнината на албума със специален концерт в Бруклин в САЩ, за който билетите бяха разпродадени. На сцената британският хитмейкър изпълни всички песни от "x", като за повечето от тях това беше първо изпълнение на живо. 

Ed Sheeran е сред най-популярните музикални звезди в света, а от албумите му са продадени близо 200 милиона копия. Има редица награди, сред които четири "Грами" и пет БРИТ. През 2015 г. и 2018 г. получава наградата "Айвър Новело" за автор на песни от Британската академия. 

Певецът покори целия свят с турнето си "Mathematics", което стартира през 2022 г. и продължава и в момента. Финалът ще бъде през септември тази година, а в графика беше включена и спирка в София на Националния стадион "Васил Левски". Концертът пред българските фенове ще бъде на 31 август. 

А ето и пълното съдържание на юбилейното издание на "x":

One
I’m A Mess
Sing
Don’t
Nina
Photograph
Bloodstream
Tenerife Sea
Runaway
The Man
Thinking Out Loud
Afire Love

Бонус песни:

Take It Back
Shirtsleeves
Even My Dad Does Sometimes
I See Fire
All Of The Stars
English Rose
Touch and Go
New York
Make It Rain

Magic - Музиката, която обичаш

Новини