Един от създателите на “Домът на дракона” напуска

Miguel Sapochnik няма да участва в работата по втория сезон

01 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Един от създателите на “Домът на дракона”, Miguel Sapochnik, няма да участва в работата по втория сезон. Това съобщиха американски медии на фона на успешния старт на предисторията на “Игра на тронове”. Ден след премиерата на първия епизод на сериала и рекордния зрителски интерес за нова продукция, той получи зелена светлина за продължение

Sapochnik ще продължи да бъде изпълнителен продуцент и занапред, но само колегата му Ryan Condal ще бъде посочван като създател на следващите епизоди. Miguel обаче е сключил договор със стрийминг платформата, която стои зад хитовите продукции, и ще продължи да работи за нея, но по други проекти. Това става ясно от негово изявление в социалните мрежи по повод раздялата му с драконите. Въпреки това се появиха слухове за разногласия между него и Condal, което е довело до напускането му. 

Sapochnik режисира някои от най-известните епизоди на “Игра на тронове”, включително “Хардхоум” и “Битката на копелетата”, преди да бъде ангажиран и за “Домът на дракона”, където помага за разработването на сериала. Неговият колега Alan Taylor, който също е снимал епизоди от “Игра на тронове”, ще седне на режисьорския стол за втория сезон на историята на фамилията Таргериан и техните величествени дракони.

 

Новини