The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Домът на дракона" получи зелена светлина за втори сезон
Снимка: кадър YouTube
"Домът на дракона" получи зелена светлина за втори сезон Събота, 27.08.2022 г., 09:25 ч. Междувременно първият епизод стана обект на критики заради брутална сцена с раждане

"Домът на дракона" получи зелена светлина за втори сезон. 

Първият епизод на новата поредица, предистория на “Игра на тронове”, излезе миналата неделя и само ден по-късно стана ясно, че са го гледали почти 10 милиона зрители в САЩ, което е най-голямата аудитория за нов сериал в историята на стрийминг услугата, която го разпространява. 

"Повече от горди сме от постигнатото от целия екип на "Домът на дракона" с първия сезон. Не можем да бъдем по-ентусиазирани от идеята да продължим епичната сага за династията Таргериан с втори сезон", съобщи програмният вицепрезидент на платформата Francesca Orsi. 

Три години след края на "Игра на тронове" феновете очакваха с нетърпение старта на новия сериал, чието действие се развива 200 години по-рано и разказва историята на членовете на династията Таргериан, техните 17 дракона и борбата за власт над Железния трон. 

Първият сезон има 10 епизода, всеки от които според Variety струва малко под 20 милиона долара. 

Междувременно стартът не се размина без критики, а причината е брутална сцена с раждане. В нея крал Визерис Таргериан дава позволение на дворцовия лекар да извърши цезарово сечение на бременната му съпруга Аема, докато тя е в съзнание. Кървавата "операция" завършва със смъртта на родилката и бебето.

Режисьорът Miguel Sapochnik обясни пред медии, че се е консултирал с много жени преди да реши да включи сцената, но много хора в социалните мрежи и различни организации изразиха възмущението си. Според тях е трябвало да има предупреждение за зрителите, че следват брутални кадри, които могат да предизвикат психична травма.

Коментари