"Черната вдовица" получи нова дата за премиера

Disney нанесе поредни промени в графика си с нови филми

24 март 2021
social
Снимка от facebook

Посещаването на киносалоните в САЩ бавно се възстановява, но изглежда Холивуд все още не е готов да заложи изцяло на представянето на мащабните си продукции само на голям екран. По тази причина компанията Disney внесе нови промени в графика си с нови филми.

Голямо изпитание за търпението на феновете е поредното отлагане на премиерата на "Черната вдовица", който ще се забави с още два месеца. Така самостоятелният филм за героинята на Scarlett Johansson от поредицата на Marvel ще излезе на голям екран през юли вместо през май и попари надеждите на операторите на киносалони, че с него могат да открияр летния сезон на блокбастърите в началото на май и да привлекат масово зрителите отново в кината след дългия период на затваряне заради пандемията. Още един удар за тях е, че филмът ще бъде достъпен и за потребителите на стрийминг услугата на компанията, Disney+. След обявяването на решението на киностудиото, акциите на AMC entertainment, най-големия оператор на киносалони в света, паднаха с 16 на сто.

Действието в "Черната вдовица" се развива след събитията от "Капитан Америка: Войната на героите", който излезе през 2016 г. Първоначално лентата за руската шпионка Наташа Романоф, присъединила се към отбора на Отмъстителите, трябваше да се появи през май 2020 г., но премиерата се отлага вече три пъти заради коронавируса. В новия филм Черната вдовица е принудена да се изправи срещу опасна конспирация с корени в миналото ѝ като руски шпионин. Cate Shortland е режисьор на 24-ата продукция в каталога на филмовата вселена на Marvel, а актьорския състав допълват Florence Pugh и David Harbour.

Преместването на датата за "Черната вдовица" води до промяна и за още една продукция на Marvel. "Шанг-Чи и легендата за десетта пръстена", който трябваше да гледаме в началото на юли, се мести на 3-и септември, като се очаква да излезе по кината. 

От Disney обявиха също, че макар и датата за премиерата на "Круела" да се запазва на 28-и май, тази интересна продукция също ще бъде пусната едновременно и в кината, и на платформата Disney+ на 28 май. Анимацията на Pixar "Лука" изцяло ще пропусне кината и ще дебютира пред абонатите на Disney+ на 18-и юни. Продукцията ще се прожектира в кината само на международния пазар, където няма достъп до стрийминг платформата.

За да гледат "Круела" и "Черната вдовица", клиентите на Disney+ ще трябва да платят допълнително по 30 долара.

Новини