"Черната вдовица" се отлага с година

От Disney обявиха големи промени в графика си с премиери

24 септември 2020
social
Снимка от facebook

Disney отложи премиерата на редица филми като "Черната вдовица" на Marvel, "Уестсайдска история" на Steven Spielberg и "Смърт край Нил" на Kenneth Branagh. Това ще окаже още по-негативно въздействие върху киносалоните, които не могат да се възстановят след месеците затваряне заради коронавируса.

Анимацията на Pixar "За душата" остава в календара за ноември, което изненада индустрията, която очакваше отлагане или премиера в платформата Disney+.

Пандемията обърка много програмата на студиото, което налага и новите промени в графика. Други проекти на Marvel, като "Шанг Чи и легендата за десетте пръстена" и “Eternals” ("Вечните") останаха за втората половина на 2021 г. Според експертите реорганизацията на Disney означава още огромни загуби - приходите в бокс офиса в САЩ ще намалеят с между 70 и 80% заради коронавируса.

Обявиха премиерните дати на "Мулан" и "Черната вдовица"

"Черната вдовица" със Scarlett Johansson в главната роля трябваше да излезе още през май тази година. Мерките срещу заразата наложи отлагане за ноември. Много от кината в САЩ обаче остават затворени и разпространителите започнаха да обмислят нова промяна след разочароващите представяне на "Тенет" на Christopher Nolan на американския пазар и поредното отлагане на премиерата на "Жената чудо 1984". Така "Черната вдовица" ще се появи на голям екран чак на 7 май 2021 г., година след първоначалния план за реализацията на филма.

"Смърт край Нил", наследник на лентата от 2017 г. "Убийство в "Ориент Експрес", се мести на 18 декември 2020 г., с което освобождава датата 23-и октомври. Мистерията по романа на Agatha Christie се смята за интересна за по-възрастната аудитория, която все още не е склонна да се върне в кинозалите на фона на продължаващата пандемия.

Kenneth Branagh разследва “Смърт край Нил”

Първият опит на Spielberg в създаването на мюзикъл, "Уестсайдска история", се очакваше да бъде сред претендентите за "Оскар". Тази възможност не е отпаднала, но със сигурност няма да се осъществи за предстоящата церемония на Академията. Лентата ще се появи по екраните с година закъснение - на 10 декември 2021 г. вместо на 18 декември 2020 г.

Заради връзките в историите от киновселената на Marvel, забавянето на "Черната вдовица" налага промени за останалите филми за супергерои. “Eternals” ("Вечните"), по комиските за извънземна раса със свръхестествени способности, ще се появи в кината (евентуално) в началото на ноември 2021 г., след като досега премиерата беше в календара за февруари. Във филма участват Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan и Kumail Nanjiani.

“Шанг Чи", първият филм на Marvel с главен герой от азиатски произход, беше преместен от май за юли 2021 г.

Междувременно трилърът "Дълбоки води" с Ben Affleck и Ana de Armas се отложи от ноември тази година за август на следващата.

Новини