Elton John издаде дигитално шест песни от "Elton: Jewel Box"

Поводът е 74-ият му рожден ден

26 март 2021
social
Снимка от БТА

Elton John издаде дигитално за първи път "Scarecrow" и пет песни от колекцията "Elton: Jewel Box" за 74-ия си рожден ден, който празнува вчера. 

Песента "Scarecrow", с която започва дългогодишното му партньорство с Bernie Taupin през 1967 г., както и "Holiday Inn", "Keep It A Mystery", "Smokestack Children", "Two Of A Kind" и "Conquer The Sun" вече са налични в големите стрийминг платформи. 

В съобщението си за дигитализирането на песните Elton John говори за "необузданото пътешествие" с Bernie Taupin през изминалите 50 години и казва, че е било голям късмет "да се намерят". "Scarecrow" винаги ще има специално място в сърцето ми и аз знам, че Bernie чувства същото. С тази песен започна всичко. Годината в локдаун ни осигури време да се върнем назад и да помислим, да преоткрием тази песен, когато съставях "Jewel Box". Всичко, което се случи в кариерите ни и приятелствата, които започнаха от този момент, са забележителни", написа сър Elton. 

Колекцията "Elton: Jewel Box" беше пусната в продажба през ноември миналата година. Тя съдържа 60 неиздавани дотогава песни от архивите на Elton John. 

Певецът е казвал многократно, че не би постигнал нищо без текстописеца и продуцент Bernie Taupin. Двамата са работили заедно по повече от 30 албума и бяха въведени в Залата на славата на авторите на песни през 1992 г.  

Новини