Elton John с още една песен от "Elton: Jewel Box"

Колекцията включва неиздавани записи на музиканта от дългогодишната му кариера

10 октомври 2020
social
Снимка от facebook - Ben Gibson — at Bankwest Stadium

През 60-те и 70-те години Elton John е записал много повече музика, отколкото публиката е успяла да чуе. На 13-и ноември обаче музикантът ще сподели голяма част от този архив с почитателите си в мега колекцията с 8 диска "Elton: Jewel Box".

Elton John представи още една песен, която е намерила място в мащабния албум. “Regimental Sgt. Zippo” е записана през 1968 г., а сега е придружена от анимирано видео. "Това е заглавната песен от един неиздаден дебютен албум, която предава хипнотизиращото звучене на Elton и Bernie от 60-те”, се казва в съобщението за композицията.

В стрийминг платформите феновете могат да чуят и "Les Aveux”, “Stone’s Throw from Hurtin’”, “(Gotta Get A) Meal Ticket”, демо на “Sing Me No Sad Songs” и “Snow Queen”, които също са част от предстоящата мащабна колекция.

"Elton: Jewel Box" започва с творчеството на John от 1965 г. с неговата първа банда Bluesology и продължава до песента “(I’m Gonna) Love Me” от саундтрака на биографичния му филм "Рокетмен", която му донесе награда "Оскар".

В колекцията са включени общо 148 песни, като много от тях никога не са издавани.

Elton трябваше да прекара тази година в обикаляйки света с прощалното си турне "Farewell Yellow Brick Road tour", но то беше прекъснато заради пандемията. Очаква се музикантът да продължи обиколката през есента на следващата година.

Новини