Elton John издава албум за колекционери

“Elton: Jewel Box” събира близо 150 песни от цялата музикална кариера на звездата

17 септември 2020
social
Снимка от facebook

Elton John ще издаде мащабна музикална колекция с 8 диска. “Elton: Jewel Box” обхваща цялата кариера на легендарния британски изпълнител и включва впечатляващ списък от 148 песни, 60 от които неиздавани досега.  

Сборният албум се фокусира върху по-слабо познатото творчество от над 50-годишната кариера на сър Elton. Сред композициите има и такива, които той споменава в автобиографичната си книга “Me”, която излезе миналата година и бързо се превърна в бестселър, като заслужи похвали и от критиката. Разширеното издание съдържа и книга с твърди корици с лични бележки и коментари на Elton John за всяка от песните му.  

Elton John се възхити на група ученици

Преди премиерата на албума ще излезе неизвестна досега песен на музиканта от 1969 г. В “Sing Me No Sad Songs” се споменават две бъдещи композиции на дуото Elton John-Bernie Taupin: “Sad Songs (Say So Much)” от 1984 г. и “Don’t Go Breaking My Heart” от 1976 г.

В изявление Elton казва: “Беше голямо удоволствие да се поровя толкова детайлно във всеки период от кариерата ми за “Jewel Box”. Като слушам всички тези отдавна загубени записи, направо не мога да повярвам колко плодовити сме били с Bernie в тези ранни дни. Песните просто се лееха от нас, а групата беше невероята в студиото. Винаги се стремя да гледам напред към бъдещето, но ми донесе голяма радост, че имах възможността по време на карантината да прегледам архивите и да извадя от тях тези спомени. Аз самият съм голям колекционер на музикални записи и затова много се вълнувам за този проект. Сигурен съм, че моите фенове ще му се наслаждават, колкото аз се наслаждавах, докато работихме по създаването му”.  

"Jewel Box" ще излезе на пазара на 13-и ноември.

Новини