Elton John събра над 9 милиона долара за борба с ХИВ/СПИН

14 март 2023
Elton John
Снимка от БГНЕС

Сър Elton John организира традиционното си парти за гледане на церемонията по връчване на наградите “Оскар”. Събитието е в подкрепа на неговата фондация за борба с ХИВ/СПИН. 

Сред гостите на партито тази година бяха звезди като Maren Morris, Wiz Khalifa, Dove Cameron, Hilary Duff, Kesha, Saweetie, Tyga, Sharon Osbourne, Maggie Rogers и Smokey Robinson. Rina Sawayama беше хедлайнер на музикалната част, като изпълни няколко песни, включително “This Hell” и “Catch Me In The Air” от най-новия ѝ албум “Hold the Girl”.

“Радвам се, че отново се събрах с моите приятели тази вечер, след толкова дълго време заедно и още повече се радвам, че успяхме да съберем над 9 милиона долара от дарения за борбата срещу СПИН. Не бива да забравяме, че ХИВ продължава да причинява ненужно страдание по целия свят и трябва да предпазим най-застрашените от болестта с тестване и медицински грижи. Можем да видим края на СПИН епидемията в нашия живот, но първо трябва да премахнем стигмата и дискриминацията, и да осигурим равен достъп до медицински грижи, за да може да сложим край на тази епидемия за всички, навсякъде”, каза Elton John в изявление по повод събитието. 

Фондацията за борба с ХИВ/СПИН на Elton John е основана през 1992 г. с цел да сложи край на епидемията от заболяването. Ежегодното парти за гледане на Оскарите започва да се провежда същата година и събира милиони долари дарения за каузата. Миналата година сумата беше 8.6 милиона долара.

Новини