Elton John: Видеото на “Freedom! ‘90’” е гениално

Певецът говори за емблематичното парче на George Michael в нов откъс от “George Michael Freedom Uncut”

08 юни 2022
social
Снимка от georgemichaelfreedomuncut.com

Излезе нов откъс от предстоящия документален филм “George Michael Freedom Uncut”. 

Във видеото знаменитости като Elton John, Mark Ronson, John Paul Gaultier, Cindy Crawford и Naomi Campbell говорят за влиянието на клипа към парчето на певеца “Freedom! ‘90’”, режисиран от David Fincher.

“То промени изцяло начина за правене на клипове”, казва John в откъса от филма, “Видеото казва всичко. Беше нещо гениално и революционно”. 

Campbell, която е сред супермоделите в емблематичния музикален клип, казва: “George ми предложи да участвам докато бях в Лос Анджелис и точните му думи бяха “Ти си лидер на групата и ако не кажеш “да”, останалите момичета също няма да се съгласят”. 

Документалният филм е озвучен с разказ от самия легендарен певец, който работи по проекта до последно, малко преди смъртта си на Коледа през 2016 г. 53-годишният Michael си партнираше за създаването на лентата с David Austin, който е режисьор, продуцент и приятел на музиканта. 

Филмът включва и интервюта със Stevie Wonder, Ricky Gervais, Nile Rogers, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Tony Bennett, James Corden и Tracey Emin.

“George Michael Freedom Uncut” ще излезе на 22-и юни.

 

Новини