Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Ема Уотсън защитава правата на жените пред Г-7
Ема Уотсън защитава правата на жените пред Г-7
Ема Уотсън защитава правата на жените пред Г-7 Петък, 23.08.2019 г., 11:00 ч. Актрисата ще призове лидерите на държавите от формата да предоставят повече възможности и права на представителките на нежния пол

Актрисата Ема Уотсън и носителката на Нобелова награда за мир Надя Мурад ще се присъденият към други защитнички на правата на жените утре, за да призоват лидерите на Г-7 да въведат закони, които да предоставят повече власт и права на жените и да сложат край на законите, които вредят на представителките на нежния пол.

Каузата на жените ще бъде защитена от 40-членния консултативен съвет за равенство на половете, създаден миналата година от тогавашния ротационен председател на Г-7 Канада и запазен от настоящия председател Франция. В съвета влизат и двете известни дами. Сред препоръките на съвета към лидерите на Г-7 е те да постигнат икономически и политически напредък за жените в собствените си страни, но също така да насърчат и други страни да направят същото.

Съветът изразява дълбокото си безпокойство от съществуващите и дори нарастващите заплахи и враждебни реакции към правата на момичетата и жените в много страни, се казва в изявление на съвета преди срещата на върха на Г-7. В него се отбелязва и значителната отговорност на някои политически лидери за това отстъпление.

Коментари