Eminem пусна некролози на Slim Shady

15 май 2024
Eminem
Снимка от БГНЕС

Вестник в Детройт, щата Мичиган, публикува некролог на алтер-егото на Eminem, Slim Shady. Това се случава седмици, след като рапърът обяви нов албум със заглавие "The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)".

Снимки на некролога в изданието обиколиха социалните мрежи. Кратката статия в памет на починалия започва със заглавието "Slim Shady остави трайна следа” и подзаглавие "Феновете "никога няма да забравят" противоречивия рапър". Има и снимка на Eminem с бяла хокейна маска.

Паметната бележка алтер-егото на рапъра започва с описание на ранните години от кариерата на Eminem на “ъндърграунд рап сцената от средата до края на 90-те години".

„Shady за първи път стана голямо име през 1999 г. с дебюта на неговия закачливо безумен сингъл „My Name Is“, който – заедно с уникално привличащото окото видео – изложи младия артист и неговите текстове на по-широка аудитория“, се казва в некролога. „Тази публика скоро беше изложена на изключителната тъмнина на музата/рапъра, докато той водеше милиони музикални фенове по пътя, който прославяше очевидно нихилистичен мироглед".

"В крайна сметка, самите неща, които изглеждаха като инструменти, които той използваше, се превърнаха във визитни картички, които определят едно съществуване, което може да стигне само до внезапен и ужасяващ край. Неговото сложно и измъчено съществуване е приключило и наследството, което оставя след себе си, не е по-близо до разрешение от начина, по който този герой си е отишъл от този свят. Нека той намери спокойствието в задгробния живот, което не успя да намери на Земята".

Преди няколко седмици рапърът от Детройт обяви, че това лято ще издаде 12-ия си албум "The Death of Slim Shady (Coup de Grace)". Съобщението дойде под формата на трейлър, в който репортер говори за смъртта на алтер-егото на Eminem и се залавя с разследване на случая. 

Алтер-егото на Eminem дебютира през 1997 г. с албума "Slim Shady". През 1999 г. се завърна с "The Slim Shady". Текстовете на песните му често засягаха теми, с които се занимаваха и медиите по онова време, особено враждите на Eminem с негови колеги от шоубизнеса.

Много малко се знае за новия запис, освен че няколко песни от него са продуцирани от Dr. Dre - информация, която самият Dre разкри по време на свое интервю по-рано тази година.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини