Dr. Dre: Новият албум на Eminem излиза тази година

20 март 2024
Dr Dre
Снимка от БГНЕС

Dr. Dre беше удостоен със звезда на Холивудската алея на славата. Във вторник деветкратният носител на награда "Грами" артист и продуцент получи своята звезда в категорията "Запис" в компанията на своите дългогодишни сътрудници Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent и музикалния импресарио Jimmy Iovine.

Заемайки подиума за речта си, Iovine похвали наследството на Dre като мегапродуцент и ментор за хип-хоп жанра.

„Dr. Dre е най-великият. Всъщност Billboard току-що го обяви за най-великия хип-хоп продуцент на всички времена! И чух част от другата музика, която прави в момента – той се цели в другите жанрове“, каза музикалния импресарио. „Dre е най-добрият партньор, приятел, съюзник, който бихте могли да имате. За всички вас, които се стремите да се занимавате с развлекателна индустрия, когато си легнете тази вечер, помолете се да срещнете Dr. Dre“.

Dr. Dre е съосновател на влиятелната рап група N.W.A. - петата хип-хоп група, въведена в Залата на славата на рокендрола - и стартира успешната си солова кариера с издаването на всепризнатия албум от 1992 г. "The Chronic". Той също така е бил ментор и е работил с няколко хип-хоп суперзвезди като Anderson.Paak., Eminem, 50 Cent и Kendrick Lamar.

Snoop Dogg също се качи на подиума, за да похвали своя сътрудник и близък приятел. Рапърът и риалити звезда започна речта си с благодарност.

„Искам да благодаря на себе си, че слушах Dre през годините и го оставих да бъде мой учител, ментор, брат, пазител, защитник и най-важното – добър приятел“, сподели той гордо. 

След това Snoop мина от говорене към рапиране на част от речта си, в която заяви също "Без Dre нямаше да има Snoop". Той не пропусна да приветства своя "брат" до собствената си звезда на Алеята.  

След церемонията 59-годишният Dr. Dre гостува в шоуто на Jimmy Kimmel заедно със Snoop и 50 Cent. И макар да не присъстваше в предаването, след него Eminem влезе в заглавията, защото легендарният продуцент съобщи, че той ще издаде нов албум тази година. 

“Eminem работи по новия си албум, който ще излезе тази година. Говорих с него и той се съгласи да съобщя това пред вас тази вечер”. 

Dre добави, че той също има участие в него и очаква още на следващия ден (т.е. днес) да чуе записа. 

Това ще е 12-ти албум за Slim Shady. Предишният му проект, "Music to Be Murdered By", излезе изненадващо през януари 2020 г. и включваше колаборации с Ed Sheeran, Juice WRLD и Anderson.Paak.

Наскоро Dre гостува и в радио шоуто на James Corden, "This Life of Mine", където определи Eminem като най-добрия рапър в историята.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини