Само кацането на Луната е било по-гледано от Супербоул 2024

13 Февруари 2024
Taylor Swift Travis Kelce
Снимка от БГНЕС

Тазгодишният финал за Суперкупата по американски футбол е проследено от 123.4 милиона телевизионни зрители в САЩ, което го превръща в най-гледаното предаване от кацането на Луната през 1969 г. 

Според телевизионните рейтинги неделният мач се класира малко след историческата мисия на "Аполо 11", наблюдавано на малкия екран от 125  до 150 милиона души. 

Kansas City Chiefs се поздравиха с успех в неделя срещу San Francisco 49ers. 

Медийни анализатори предполагат, че за огромния интерес към спортното събитие тази година е допринесло присъствието на мегазвездата Taylor Swift, която беше сред публиката, за да подкрепи гаджето си Travis Kelce от Kansas City Chiefs. 

Според някои анкети, цитирани от Variety, 20% от зрителите на Супербоул са викали за Chiefs не заради самите тях, а заради връзката на певицата с играча. 

Камерите не пропускаха възможност да излъчват кадри със Swift на влизане на стадиона, по време на мача в компанията на прителката ѝ актрисата Blake Lively и рапърката Ice Spice, и разбира се целувката ѝ с Kelce докато празнуваха победата след края на срещата.
 

Според рейтинговата компания Nielsen поне част от играта е гледана от рекордните 202.4 милиона зрители. 

Миналата година Супербоул между Chiefs и Philadelphia Eagles беше гледан от 115.1 милиона души. 

Музикалното шоу в полувремето беше поверено на Usher, към когото се присъединиха Alicia Keys, H.E.R., Will.i.am, Lil John, Ludacris и Jermaine Dupri.

След спортното събитие Usher продължи историческата за кариерата си нощ като сключи брак с дългогодишната си партньорка Jennifer Goicoechea в Лас Вегас, където се проведе и мача, съобщи сп. People.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини