Enrique Iglesias се завърна с нов албум

"Final Vol.1" е 11-и и последен за суперзвездата

22 октомври 2021
social
Снимка от Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Enrique Iglesias оставя несравним отпечатък в историята на музиката през целия период на кариерата си. Последната му колекция "Sex and Love" излезе през 2014 г., а сега посоченият от Billboard за „най-велик латино изпълнител на всички времена“ се завръща, за да затвърди титлата си с "Final Vol.1" – първа част от последния му албум.

Двуезичният проект идва след седемгодишна пауза, в която Enrique издава голям брой колаборации с различни артисти, включително и последния му летен хит “Me Pasé” с регетон звездата Farruko. Това е 11-ят албум на артиста и съдържа общо 11 песни, сред които най-новия му сингъл “Pendejo” (в превод глупак), но и добре познатите „Move To Miami”, “El Perdon”, “El Bano” и “Duele El Corazon”.

Заглавието на колекцията веднага поражда въпроса, дали кариерата на Enrique наистина приключва или името носи друго значение. Пред списание Rolling Stones той слага край на всички спекулация по темата като потвърждава, че наистина е време да сложи точка:

„Не е решение, което съм взел преди няколко седмици, преди няколко месеца или дори преди година. Отдавна е. Исках да издам този албум още през 2017 г., но от ангажиментите около световните турнета, които имах тогава, не ми остана време да стигна до студиото. Миналата година имах възможността да работя много и да завърша това, което започнах преди 3 г.“

Музикалният идол уточнява, че няма да спре да създава музика, а по-скоро ще използва свободата си, за да погледне на нещата „по различен начин“. И макар голяма част от феновете му да са леко разочаровани, за Enrique това е единствената стъпка напред.

Никой не знае как ще изглежда бъдещето, сигурното обаче е, че този дългоочакван албум бележи още един невероятен момент в музикалния път на артиста. Неустоимите ритми в песните му, които често определят тенденциите, го превърнаха в изпълнител, който е на върха на класациите в продължение на почти две десетилетия. "Final Vol.1" е глътка свеж въздух, който цели да вдъхнови феновете му да празнуват и да се наслаждават на живота всеки ден максимално. А втора част от финалната история очакваме през 2022г.

"Final Vol. 1" Tracklist:

Chasing The Sun
Te Fuiste feat. Myke Towers
Pendejo
Unwell
All About You
Me Pase feat. Farruko
Subeme La Radio (feat. Descemer Bueno, Zion & Lennox)
Duele El Corazon feat. Wisin
El BaÑo feat. Bad Bunny
Move to Miami feat. Pitbull
El Perdon with Nicky Jam

Новини