The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Ерик Клептън няма да свири пред "дискриминирана публика"
Ерик Клептън няма да свири пред
Снимка: Instagram/ericclapton
Ерик Клептън няма да свири пред "дискриминирана публика" Неделя, 25.07.2021 г., 08:18 ч. Британската рок легенда се обяви против изискването публиката да бъде ваксинирана срещу коронавируса

Британската рок икона Ерик Клептън заяви, че няма да изнася концерти на места, които изискват публиката да бъде ваксинирана срещу коронавируса, съобщи Би Би Си.

Според плановете на британското правителство - от септември ще трябва да се показват сертификати за ваксинация при посещение на клубовете и местата за забавление. Клептън заяви, че няма да изнася концерти там, където има "дискриминирана публика".

Следващото шоу на Клептън във Великобритания е планирано за май 2022 г. в лондонския Royal Albert Hall.За сега залата е обявила, че хората ще бъдат помолени да покажат документ за статуса си на ваксинация преди всяко провеждано там събитие.

Ерик Клептън има и планирани осем концерта в САЩ, насрочени за септември тази година. Понастоящем не се изисква доказателство за ваксинация в повечето музикални заведения в САЩ.

Коментари