Марая Кери иска да е "Кралица на Коледа"

Заявлението за търговска марка е подадено през март 2021

17 август 2022
social
Снимка от instagram

Избухна спор за това коя американска поп певица може да претендира за титлата "Кралица на Коледа", след като Марая Кери се опита да я регистрира като търговска марка, съобщи Би Би СиЕлизабет Чан, която изпълнява изключително коледна музика, е подала официално възражение срещу претенцията на Кери. А колежката ѝ Дарлийн Лав заяви във Facebook, че е била неофициална „Кралица на Коледа” още преди Кери да се прослави.

Заявлението за търговска марка е подадено през март 2021 г., но едва наскоро е оповестено публично. То все още е в процес на разглеждане.

Албумът на Кери от 1994 г. "Merry Christmas" е един от най-продаваните коледни албуми на всички времена. Той включва хита All I Want for Christmas is You, който се превърна в класически музикален фон на празничния сезон. Песента най-накрая достига първото място в британските класации за първи път през 2020 г., след като прекарва рекордните 69 седмици в топ 40.

53-годишната Кери е продуцирала още няколко сингъла, свързани с Коледа, и редовно изнася празнични концерти.

Елизабет Чан, по-малко известна певица, е заявила претенциите си да бъде "Кралицата на Коледа", защото пише и изпълнява единствено коледни песни.

42-годишната певица заяви пред списание Variety, че според нея Коледа е "за всички".

Новини