Какво време да очакваме за Коледа

Астрономическата зима идва на 21 декември в 12:02 ч. българско време

20 декември 2020
social
Снимка от pxhere.com

И днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо, като в отделни райони ще преръмява. Временно подобрение на видимостта ще настъпва след обяд. В повечето райони ще е почти тихо, само в Източна България ще се появи слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 3° и 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна - ще остане почти тихо, предимно облачно и мъгливо. Вероятност за съвсем слаби превалявания има на места в източните райони.

Астрономическата зима идва на 21 декември в 12:02 ч. българско време.

В сряда видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса, в отделни райони временно и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Североизточна България е възможно слабо и за кратко да превали. Дневните температури ще се повишат.

Коледата ще е топла и суха без валежи, има съществена вероятност за валежи в края на годината, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева пред БНТ.

В периода 28 декември - 3 януари се очаква застудяване от северозапад.
Валежи от сняг ще има най-вече в Северозападна България и в планините в Рило-родопската област, а в югоизточните райони валежите ще са от дъжд.

Около Нова година ще е доста по-хладно - минималните температури ще са между -5° и 0°, а максималните между 0° и 5°.

Новини