Ето кои са най-гледаните музикални клипове през 2023 г. във Великобритания

05 декември 2023
Miley Cyrus
Снимка от YouTube screenshot

YouTube разкри кои са най-гледаните музикални клипове през 2023 г. във Великобритания. 

На челната позиция в годишната класация за Обединеното кралство е номинираната за "Грами" песен на Miley Cyrus "Flowers". Видеото има общо 644 милиона гледания.

"Flowers" дебютира на първото място в британската класация за сингли, както и в американската Billboard Hot 100 и се превърна във втората песен номер 1 на Cyrus след "Wrecking Ball" през 2013 г. Сингълът се изкачи директно на върха и на глобалната класация Billboard Global 200, където остана за 13 непоследователни седмици. Това е и най-печелившата песен в стрийминг платформата Spotify за 2023г. 

В подреждането за Великобритания на второ място е хитът на Central Cee и Dave "Sprinter". Видеото, заснето в Лондон и Монако, и с участието на нигерийския артист Slawn, има 154 милиона гледания. Песента влезе директно под номер 1 в британската класация за сингли и отбеляза най-успешната дебютна седмица за годината.

На трето място е "People" на Libianca. На четвърто място е "Boy’s A Liar Pt. 2" на PinkPantheress и Ice Spice, която има 172 милиона гледания.

На шесто място сред най-гледаните музикални клипове във Великобритания се нарежда "Wish You The Best" на Lewis Capaldi, а под номер 8 е "Miracle" на Calvin Harris и Ellie Goulding. 

YouTube Топ 10 на най-гледаните музикални видеа във Великобритания за 2023 г.:

1. Miley Cyrus – ‘Flowers’
2. Central Cee x Dave – ‘Sprinter’
3. Libianca – ‘People’
4. PinkPantheress, Ice Spice – ‘Boy’s A Liar Pt. 2’
5. Jazzy – ‘Giving Me’
6. Lewis Capaldi – ‘Wish You The Best’
7. Switch Disco feat. Ella Henderson – ‘REACT’
8. Calvin Harris, Ellie Goulding – ‘Miracle’
9. Byron Messia – ‘Talibans’
10. Strandz feat. Digga D – ‘Us Against The World Remix’

Новини