Европейски музикални награди тази година няма да има

20 октомври 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Церемонията за Европейските музикални награди на MTV в Париж, която беше насрочена за ноември, няма да се състои. Организаторите посочиха като причина нестабилната световна обстановка във връзка с конфликта в Израел и Газа.

Музикалното събитие трябваше да се проведе на 5-и ноември, а сред участниците се очакваше да бъдат Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Bad Bunny и Foo Fighters.

"Европейските музикални награди на MTV са годишно празненство на глобалната музика. Докато наблюдаваме как продължават да се разгръщат опустошителните събития в Израел и Газа, чувстваме, че моментът не е подходящ за глобално празненство. Сега е време за скръб за хилядите погубени животи. Очакваме да бъдем домакин на Европейските музикални награди на MTV отново през ноември 2024 г.".

Франция е в най-висока степен на тревога след убийството на учител от заподозрян ислямист на 13-и октомври. В сряда осем френски летища получиха заплахи и няколко бяха евакуирани, а Версайският дворец беше затворен отново след трета заплаха за сигурността в рамките на пет дни.

Всяка година церемонията за Европейските музикални награди на MTV се провежда в различен град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия. За последен път церемонията е провеждана в Париж през 1995 г. 

Тази година Taylor Swift получи най-много номинации за отличията - общо 7.

 

Новини