Taylor Swift и приятелят ѝ са номинирани за наградите "Изборът на публиката"

11 януари 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Този следобед бяха разкрити номинациите за наградите "Изборът на публиката". Taylor Swift и нейната половинка Travis Kelce са сред претендентите. Той е номиниран за атлет на годината, а певицата има 5 номинации: за изпълнителка, поп артист, за турне и филм на годината, както и за най-популярна знаменитост в социалните мрежи.

Тази година номинациите подчертават доминацията на жените в поп културата през изминалата 2023 г. 7 от общо 8-те номинирани за поп артист на годината са жени, като изключението е само Jung Kook от южнокорейската група BTS. За знаменитост в социалните мрежи ситуацията е същата, като единственият представител на силния пол е Dwayne Johnson.

В категориите за най-добра песен и за R&B изпълнител, са номинирани по 5 жени от общо 8 претенденти.

Наградите "Изборът на публиката" се връчват в 45 категории и отличават най-харесваното през годината от областта на киното, телевизията, музиката и поп културата. Тази година има 5 нови категории: кънтри изпълнител и изпълнителка, латино изпълнител и изпълнителка, както и концертно турне. Любопитното е, че за поп, хип-хоп и R&B няма разделение на мъже и жени в категориите. 

Актьорът Simu Liu ще бъде водещ на церемонията тази година. Той също така е номиниран в категорията за филмово изпълнение за ролята му на един от множеството Кен в блокбъстъра "Барби". През 2021 г. той спечели в категорията за екшън звезда за филма "Шанг Чи и легендата за десетте пръстена" от киновселената на Marvel.

"Барби" получи най-много номинации за наградите тази година - общо 9. Следва го "Опенхаймер" с 6 номинации.

Наградите "Изборът на публиката" ще бъдат връчени на 18-и февруари в Санта Моника. Както е ясно и от името, хората решават кои ще са победителите, като гласуват на сайта на наградите. Срокът е до 19-и януари. 

Новини