Феновете на Taylor Swift скочиха срещу Billie Eilish

01 април 2024
Billie Eilish
Снимка от БГНЕС

След като Billie Eilish се изказа негативно за артистите, които издават албумите си в няколко варианта на винил, за да повишат продажбите си и да печелят повече, самата звезда беше обсипана с критики. 

Коментарът на певицата беше направен в интервю за Billboard, в което тя говореше за каузата за борба с климатичните промени, която подкрепя. Тя нарече разточителство това, че някои звезди издават албумите си в няколко различни варианта на винил, които имат съвсем малка разлика в съдържанието, за да печелят повече, без да се съобразяват с ефекта за околната среда. 

Много медии разтълкуваха думите ѝ като директно насочени към Taylor Swift, която е известна с това, че издава множество различни вариации на албумите си. Например "Folklore" от 2020 г. имаше 8 версии на винил, а "Midnights" през 2022 г. се продаваше в 5 различни варианта на плоча. 

Сега Eilish коментира ситуацията в Instagra Stories. 

“Ще бъде страхотно ако хората спрат да ми слагат думи в устата и да прочетат какво съм казала наистина в статията на Billboard. Не съм посочвала никого конкретно, това са системни проблеми на цялата индустрия. И когато става дума за варианти много изпълнители ги издават, включително АЗ! Което изрично казвам в статията". 

В интервюто майката на Eilish, Maggie Baird, наистина подчертава, че проблемът е в системата, а певицата добавя: 

“Всички ще го правим, защото това е единственият начин да играеш тази игра. Това само подчертава по колко сбъркан начин работи тази индустрия".

В материала се споменава, че Billie също пусна няколко варианта на винил на последния си албум, но плочите ѝ са изработени от рециклирани материали.  

Magic - Музиката, която обичаш

Новини