The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Филм на Tom Cruise за първи път с 1 милиард приходи
Филм на Tom Cruise за първи път с 1 милиард приходи
Снимка: Forum Film Bulgaria
Филм на Tom Cruise за първи път с 1 милиард приходи Вторник, 28.06.2022 г., 15:05 ч. Най-доброто постижение в кариерата на актьора

“Топ Гън: Маверик” премина бариерата от 1 милиард долара приходи, което го прави най-успешният филм до момента за тази година, а също така и най-касовият успех в кариерата на звездата Tom Cruise. 

По информация на Variety след 31 дни по кината по света лентата вече е с печалба 1.006 милиард долара, с което измества предишния най-печеливш филм за тази година “Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта”, който е с резултат до момента от 947 милиона долара. 

“Топ Гън: Маверик” е също и най-печелившият филм в световен мащаб в кариерата на Cruise. Другият му най-добър резултат е 792 милиона долара приходи от “Мисията невъзможна: Разпад” от 2018 г.   

Продължението на класическия филм от 1986 г. обаче изостава от постижението на най-печелившия филм от началото на коронавирусната пандемия. С 1,9 милиарда долара печалба в световния бокс офис, “Спайдърмен: Няма път към дома” остава начело на класацията. 

Коментари