Филм на ужасите премести премиерата си заради Taylor Swift

01 септември 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift изплаши разпространителите на новия филм от поредицата "Екзорсистът" дотолкова, че те промениха датата за премиерата на лентата.

Тази седмица мегазвездата съобщи, че на 13-и октомври в кината в САЩ, Канада и Мексико ще излезе концертен филм за турнето ѝ "Eras", който документира вече приключилата част от шоуто на певицата в Северна Америка. Същата дата бяха избрали от студиото Universal за появата на "Екзорсистът: Вярващият". 

Продажбата на билети за филма на Swift надхвърли 10 милиона долара. Този огромен интерес и съвпадението на датите станаха причина за много шеги в социалните мрежи с хаштаг #Exorswift.

В резултат Jason Blum, един от продуцентите на филма на ужасите, съобщи, че "Екзорсистът" ще излезе на 6-и октомври. 

“Look what you made me do (Виж какво ме накара да направя)”, написа Blum в социалните мрежи, препратка към едноименния сингъл на певицата от 2017 г. И добави хаштаг #TaylorWins (Taylor печели).

Това не е първият път, когато някой пренарежда програмата си, за да избегне опсаността да остане в сянката на певицата. По-рано тази година рапърът Moneybagg Yo промени датата за представянето на новия си албум “Hard to Love”, след като научи, че Swift ще издаде албума си “Midnights” на 26-и май. 

Търсенето на билети за филма на Swift стана причина за затруднения в работата на сайта на киноверигата, която ще разпространява продукцията. Подобни и много по-сериозни проблеми имаше и при продажбата на билетите за турнето на звездата, когато тя го обяви. Скандалът стигна чак до американския Сенат.

Очаква се световната музикална обиколка на Taylor, която започна през март тази година и ще продължи до края на следващата година, да донесе приходи от над 1 милиард долара. Според анализаторите е много вероятно и концертният ѝ филм ще направи безпрецедентни печалби. 

Новини