Арестуваха мъже, пуснали без билети фенове на концерт на Taylor Swift

07 март 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Двама мъже бяха арестувани и обвинени в Сингапур по подозрение, че са помогнали на фенове да се промъкнат на концертите на Taylor Swift без билети.

Това е станало миналия понеделник (26 февруари), по време на третото от шестте разпродадени концерта на поп иконата в града-държава в Югоизточна Азия.

В статии на различни издания, включително The Independent и BBC News, се твърди, че един мъж е разсейвал служителите по сигурността, като е говорил с тях, докато друг е държал поставено заграждение, за да пусне трима фенове.

Има и трети арестуван във връзка със случая, но засега на него не са му повдигнати обвинения. 

Сингапур има едни от най-строгите закони в света и всеки, осъден за измама, е изправен пред присъда до три години затвор.

Шоутата в Сингапур, част от грандиозното турне на Swift „Eras“, бяха особено популярни, тъй като те отбелязаха единствената ѝ спирка в региона. Билетите бяха разпродадени преди месеци.

Концертите бяха единствени, защото градът-държава е сключил сделка, според която Swift да не може да изнася шоута в други държави от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, в която влизат 10 страни. Ексклузивният договор беше критикуван от Филипините.

Swift има още три концерта в Сингапур - днес, както и в следващите два дни.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини