Taylor Swift раздаде 55 милиона долара бонуси на служителите си

02 август 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Суперуспешното турне на Taylor Swift, "Eras", e невероятен спектакъл с уникални изпълнения, красиви декори, бляскави костюми и впечатляващи светлинни ефекти. Но всичко това не би било възможно без огромния екип хора, които се грижат всичко да е на ниво за концертите на всяка спирка от турнето. И Taylor Swift знае това много добре, затова и не пести средства, за да изрази благодарността си. 

По информация на сп. People певицата е раздала бонуси на всеки човек, работещ за турнето ѝ, като според изданието общата сума надхвърля 55 милиона долара. Възнаграждение са получили танцьори, техници, хората ангажирани с кетъринга и много други. Сайтът TMZ съобщи, че суперзвездата е раздала по 100 000 долара бонуси на около 50 шофьори на камиони, с които се транспортира продукцията. 

Напълно разпродадените шоута на Taylor Swift събират по над 70 000 души публика на вечер. Турнето стартира през март в Аризона, а финалът на американската му част е на 9-и август в Лос Анджелис. 

Междувременно властите в Калифорния призоваха Taylor Swift да отложи концертите си там, за да подкрепи по този начин стачката на хотелските служители. 

В отворено писмо местни политици обясняват на певицата, че нейното турне носи огромни печалби на хотелите в региона, като някои от тях искат двойно и тройно повече за настаняване във връзка с нейното посещение. В същото време, камериерките и други работещи в хотелите не могат да си позволят да живеят близо до работните си места, някои спят колите си, а други са в риск да загубят собствените си домове. 

В момента синдикатът, който представлява около 30 000 хотелски служители, води преговори със собствениците на хотели за по-високи заплати, по-добри условия на труд и медицински осигуровки. Колективният трудов договор изтече миналия месец в над 60 хотела, сред които световноизвестни вериги като Marriott и Hilton. 

Swift има общо 6 концерта на стадиона "SoFi" близо до Лос Анджелис. До момента тя не е отговорила на призива. 

Новини