Foo Fighters окончателно се отказаха от юбилейно турне

Бандата по-рано отложи обиколката "Van Tour"

09 август 2020
social
Снимка от facebook

Отложеното турне на Foo Fighters "Van Tour" беше отменено окончателно.

Обиколката за 25-ата годишнина на Dave Grohl и компания трябваше да мине през същите градове, в които Foo Fighters свириха на първото си турне през 1995 г. Концертите трябваше да се състоят на големи стадиони, но от групата бяха обещали да включат и някои от малките зали, в които са се изявявали преди 25 години.

Коронавирусът обърка плановете за турнето, което първо беше отложено от април за октомври. Заразата обаче не забавя темпове, затова тази седмица от групата обявиха, че са взели решение да отменят окончателно обиколката.

“Нямаме търпение да ви видим отново, когато за всички ще бъде безопасно", казват в изявление Foo Fighters. Всички фенове, закупили билети за концертите, ще си получат парите обратно.

11-те концерта трябваше да се състоят в Северна Америка между 1-и октомври и 5-и декември. По време на шоуто трябваше да се излъчи и част от предстоящия документален филм на Grohl "What Drives Us".

В месеците на пандемия фронменът на групата превърна акаунта си в Instagram във форум за връзка с почитателите и за кампания в подкрепа на учителите. Foo Fighters оказаха и подкрепа за групи и концертни зали чрез няколко лайфстрийм изпълнения.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Important information about the Van Tour 2020.

Публикация, споделена от Foo Fighters (@foofighters) на

Новини