Franz Ferdinand и Disclosure в книга за Daft Punk

17 март 2023
Daft Punk
Снимка от Facebook

Franz Ferdinand, Disclosure, Porter Robinson и над 50 други са допринесли за създаването на "After Daft" - книга, посветена на музикалното наследство на Daft Punk. 

Още през 2021 г. беше съобщено, че се подготвя такова издание, което ще предложи задълбочен поглед към творчеството на популярното френско дуо и промените на сцената на електронната музика.

Над 100 личности, сред които някои от най-големите звезди през последните години, участват със свои коментари в книгата. 

"After Daft" ще разкаже две истории: една за творбите на бандата и друга, която се фокусира върху еволюцията на електронната музика.

“After Daft" обхваща 250+ часа нови разговори с някои от най-успешните и иновативни артисти на 21-и век, които ще оформят безпрецедентен източник на информация за феновете на денс и електронната музика", се казва в изявление за книгата. 

В създаването ѝ участват също и известни експерти от индустрията, като продуцентите Oneohtrix Point Never (The Weeknd, Uncut Gems) и Rostam Batmanglij (Vampire Weekend, Frank Ocean), както и екипът, който стои зад саундтрака на филма "Трон: Наследство" от 2010 г. 
 
Книгата "After Daft: The Rewiring of 21st Century Culture" ще излезе през пролетта на 2024 г. 

Миналия месец беше обявено, че на 12-и май ще излезе разширена версия на албума "Random Access Memories" на Daft Punk по повод 10 години от премиерата на оригинала. През януари бившият член на дуета Thomas Bangalter съобщи, че ще издаде първия си самостоятелен албум от над 20 години. Датата е 7-и април, а заглавието на колекцията е "Mythologies".

Новини