Фронтменът на UB40 напуска бандата

Duncan Campbell има здравословни проблеми от миналата година

29 юни 2021
social
Снимка от facebook

Duncan Campbell от UB40 напуска бандата заради здравословни проблеми. 63-годишният фронтмен на групата преживя инсулт през август миналата година и по-рано този месец получи гърч. По тази причина той е решил да прекрати изявите си с изпълнителите на “Red Red Wine” и да се фокусира върху здравето си. Новият вокалист на групата ще бъде обявен преди турнето им, планирано за тази година.  

В изявление в акаунтите на бандата в социалните мрежи Duncan казва: "За съжаление, заради разклатеното ми здраве, с неохотно реших да напусна групата и да се фокусирам върху здравето си. Много съм благодарен на феновете за подкрепата не само в този момент, но и през цялото време, прекарано в UB40. Имат пълната ми подкрепа да продължат напред и, разбира се, им пожелавам всичко най-добро с техния нов вокалист”. 

Братът на Duncan, Robin, който също е част от състава добави: “Репетирахме с идеята, че Duncan ще се завърне, но за съжаление, след продължаващи здравословни проблеми, той реши да се оттегли от музиката и да се концентрира върху лечението си. Колкото и да ни е мъчно, разбираме и подкрепяме решението му. Що се отнася до турнето, ние сме готови за шоутата през лятото и ще обявим новия фронтмен скоро”. 

Бандата UB40 е формирана в Бирмингам през 1978 г. Duncan зае мястото на брат си Ali Campbell през 2008 г., след като той напусна заради несъгласие с мениджмънта на бандата. 

Новини