Принцесата на Уелс е болна от рак

22 март 2024
Catherine
Снимка от БГНЕС

Принцесата на Уелс съобщи, че се лекува от раково заболяване.

Във видеоизявление Катрин казва, че това е бил "огромен шок" след "невероятно тежки няколко месеца".

Но тя все пак изпрати положително послание, като заяви: "Аз съм добре и ставам по-силна всеки ден".

Подробности за рака не се разкриват, но от двореца Кенсингтън изразиха увереност, че принцесата ще се възстанови напълно.

В изявление, което е заснето в сряда, Кейт Мидълтън обяснява, че когато се подложи на коремна операция през януари, не е било известно, че има рак.

„Въпреки това изследванията след операцията установиха наличие на рак. Поради това моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение“, казва принцесата във видеоизявлението.

Химиотерапията е започнала в края на февруари. От двореца казват, че няма да споделят допълнителна медицинска информация, включително за вида рак. 

42-годишната принцеса каза, че мисли за всички, които са били засегнати от тежката болест, и добави: 

„За всички, които са изправени пред това заболяване, независимо под каква форма, моля ви, не губете вяра или надежда. Не сте сами“.

Катрин каза също, че възстановяването от операцията през януари е отнело време и сега приоритетът ѝ е да успокои семейството си. И досега не се разкрива какво е състоянието, наложило да се подложи на операция.

„Уилям и аз правим всичко възможно, за да се справим с тази ситуация в уединение в името на нашето младо семейство. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че ще се оправя“.

Каза още, че сега семейството се нуждае от време и лично пространство. 

Кралят и кралицата са били информирани за новините за здравето на принцесата преди съобщението тази вечер. Самият крал Чарлз също се лекува от рак.

Вече не се очаква Катрин и принц Уилям да се появят с кралското семейство на Великден.

Принцесата не е участвала в официални събития от Коледа.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини