Кевин Костнър е критикуван за увреждане на диви местообитанията

18 април 2023
Кевин Костнър
Снимка от БГНЕС

Докато снима сцени за новия си уестърн "Хоризонт", Кевин Костнър е подложен на критики заради това, че е повредил зона за управление на дивата природа в южната част на Юта, съобщи „Giant freakin robot”. Актьорът от "Йелоустоун" се е опитал да поправи нещата, като е платил на отдела за ресурси на дивата природа в Юта 69 000 долара, предоставени от продуцентската му компания. Парите обаче невинаги решават всичко и това поражда опасения относно разрешаването на продуцентски компании да снимат на обществени земи.

По време на снимките продуцентската компания на Кевин Костнър лагерува край река Сан Рафаел и прокарва с булдозер участък от чувствително местообитание в зоната за управление на дивата природа „San Rafael Swell“ в Юта. Това повдига въпроса дали си заслужава щатите да разрешават снимането на филми в своите обществени земи. От една страна, това дава голяма популярност на тяхната общност, което може да привлече туризъм. Ако продуцентските компании не се отнасят към обществените земи с уважението, което заслужават, те могат да унищожат ценни местообитания на дивата природа.

В Юта са заснети много филми, сред които "Телма и Луиз", "Буч Касиди и Сънданс Кид" и "127 часа". „Хоризонт“ е нов проект на Кевин Костнър, на който той е сценарист, режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля. Действието на новия филм ще се развива в американския Запад, като ще изобразява експанзията и заселването преди и след Гражданската война. Драматичният уестърн обещава голям и талантлив актьорски състав, включващ звездата от "Аватар" Сам Уортингтън, Томас Хейдън Чърч, Елизабет Денехи и Люк Уилсън.

Новини