Реакции след новината за болестта на Кейт Мидълтън

23 март 2024
Принцеса Катрин
Снимка от БГНЕС

Братът на Кейт Мидълтън, Джеймс, публикува послание за сестра си в социалните мрежи, след като тя обяви пред света, че се бори с раково заболяване.

“През годините сме изкачвали много планини заедно. Като семейство ще преодолеем и тази”, написа 36-годишният Джеймс в Instagram към снимка на двамата с Кейт като деца.

Сестрата на принцесата на Уелс, 40-годишната Пипа Мидълтън, засега не е коментирала публично диагнозата на Катрин. 

Крал Чарлз също изрази подкрепата си за своята снаха. След като в петък беше публикувано нейното видеоизявление, говорител на Бъкингамския дворец заяви, че кралят "се гордее с Катрин заради нейната смелост да говори открито". Двамата бяха заедно в болница в началото на годината, тъй като самият Чарлз също се бори с раково заболяване, и "през изминалите седмици той е продължил да поддържа близък контакт с обичаната си снаха". Говорителят добави, че Негово Величество и кралица Камила "ще продължат да подкрепят цялото семейство в този труден период".

На 17 януари 42-годишната Катрин постъпи в болница за коремна операция. Не беше съобщено каква е причината за медицинската процедура, но стана ясно, че след това тя ще остане под лекарско наблюдение в здравното заведение в Лондон за две седмици. По-късно същия ден от двореца обявиха, че 75-годишният крал Чарлз ще влезе в същата болница за медицинска интервенция заради увеличена простата. Малко след това се разбра, че той е диагностициран с рак.  

Кратък коментар на шокиращата новина за принцесата на Уелс направиха и братът на принц Уилям, Хари, и неговата съпруга, Меган Маркъл. Агенция Ройтерс разпространи изявление на двойката, която живее в САЩ след разрива в отношенията си с британското кралско семейство. 

"Пожелаваме здраве и изцеление на Кейт и семейството, и се надяваме, че ще успеят да го постигнат без да бъдат притеснявани".

Години преди да научи своята диагноза, Кейт Мидълтън превърна в своя мисия като част от кралското семейство да подкрепя пациенти с ракови заболявания. 

През 2011 г. Катрин и съпругът ѝ откриха онкологичен център за деца и младежи в болница в Южен Лондон. По-късно тя изпрати писмо до 9-годишно момче, което е срещнала там, като изтъкна силния му характер и го увери, че ще получи най-добрите грижи. Семейството останало трогнато от това, че тя го е запомнила.

През 2018 г. принцесата отряза и дари част от косата си на благотворителна инициатива, която изработва перуки за деца, борещи се с рак.

Две години след това Кейт зарадва малката Мила Шедън, също болна от рак, като се появи с розова рокля за срещата си с момиченцето. Така тя спази обещанието, което е дала на детето по време на телефонен разговор година по-рано, а именно, че ще носи розова рокля, когато двете се срещнат лице в лице. 

Кейт, която е патрон и на голяма британска верига от детски хосписи, не пропусна да изрази подкрепа за болните от рак и във видеото, в което съобщи за собствената си диагноза. 

„В този момент мисля и за всички, чиито живот е засегнат от рака. За всички, които са изправени пред това заболяване, независимо под каква форма, моля ви, не губете вяра и надежда. Не сте сами“.

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини