Германски град сменя името си заради Taylor Swift

05 юли 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Германия в момента е в плен на футболните емоции заради Евро 2024, но скоро запалянковците ще бъдат заменени от феновете на Taylor Swift, защото турнето на мегазвездата ще достигне германска територия. Певицата има цели 7 концерта в страната, като три от тях са в Гелзенкирхен - на 17, 18 и 19 юли. 

И подобно на редица други градове преди него той ще смени името си в чест на американската звезда

Тази седмица кметът на Гелзенкирхен Карин Велге одобри предложението временно градът да се казва "Суифткирхен". 

Жълта градска табела с новото име, което се превежда буквално като "Църквата на Суифт", беше показана от почитателката на звездата Aleshanee Westhoff, която е изпратила предложението с името на кмета и е започнала петиция в подкрепа на промяната преди няколко седмици. 

Знакът с новото име съдържа и розов портрет на поп иконата. Той е поставен в центъра на града, а още няколко подобни ще бъдат поставени на други емблематични места в Гелзенкирхен. 

В чест на предстоящите концерти на певицата са планирани и много събития. Тя ще получи "камък" на Алеята на славата на Гелзенкирхен, където са записани местни популярни личности, ще има и караоке партита на открито, както и още много активности, свързани с американската звезда. 

Концертите на Swift в Гелзенкирхен са разпродадени и ще се състоят на стадиона "Шалке", който може да побере до 70 000 фенове. Американската певица ще има и по два концерта в Хамбург и Мюнхен.

През март миналата година град Глендейл в Аризона се прекръсти временно на “Swift City” в чест на певицата и нейните концерти там. Град Санта Клара в Калифорния също се преименува на “Swiftie Clara”, а Swift беше обявена за почетен кмет за изявите ѝ там през юли 2023 г. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини