Gloria Estefan получи наградата "Легенда" на Billboard

10 юни 2024
Gloria Estefan
Снимка от БГНЕС

Gloria Estefan беше най-силно аплодираната звезда на церемонията по връчване на наградите на Billboard за латиноамерикански жени в музиката. Певицата получи статуетката "Легенда", а за нейна изненада тя ѝ беше връчена от нейния съпруг, музикалния продуцент Emilio Estefan, who surprised her as the presenter of the recognition and gave a moving introductory speech.

„За първи път в нашата кариера давам награда на Gloria, но когато ми казаха да го направя, трябваше да го направя, защото искрено се гордея с теб“, каза той с очевидно възхищение от певицата и авторка на песни, която започва кариетата си още като тийнейджърка, като част от нейната група Miami Sound Machine. „Имахме различен звук и беше много трудно, защото никой не вярваше в нас“, спомня си Emilio, отбелязвайки, че заедно са достигнали „най-важните кътчета на света“ като млади кубински имигранти.

След като прие наградата Gloria Estefan си спомни как на 17 години е отишла на сватбата на приятелка и в оркестъра на акордеон свирил един много харизматичен млад мъж. Оказало се, че Emilio я е чувал как пее в къщата на общ приятел и я поканил да се присъедини към тях.

“Изпълнихме две песни и разбира се, всички на сватбата ме бяха слушали как пея още от малка, така че имаше гръмки аплодисменти, и той се впечатли. Същата вечер ми каза "Знаеш ли, много бих искал да се присъединиш към групата, защото няма група водена от жена". Как се променят нещата!", възкликна Gloria.

“Към всички кралици, с които споделяме тази вечер, обожавам всяка една от вас. Много се гордея винаги, когато видя жена да успее, това изпълва сърцето ми с радост", добави легендата. 

Gloria Estefan допринася за популяризирането на латино музиката през 80-те години с хитове като “Conga” и “Rhythm Is Gonna Get You”. 29 нейни песни намират място в класацията Billboard Hot 100, три от които на първото място - “Anything for You” през 1988 г., “Don’t Wanna Lose You” през 1989 г. и “Coming Out of the Dark ” през 1991 г. Певицата е носителка на три награди "Грами".

Преди да ѝ бъде връчена наградата имаше специално изпълнение в нейна чест на песента “Mi Tierra” под акомпанимента на оркестър, съставен изцяло от жени. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини